vineri, 3 iulie 2009

Musca pe fund

Mi s-a întâmplat ieri să văd o femeie cu o muscă pe fund. Femeia era absolut normală, ba chiar urâțică aș zice, dar în niciun caz murdară sau ceva de genul acesta. Și cu toate astea, o muscă se plimba pe fundul ei, pe pantalon. Femeia avea poseta, plasa, o umbrela si o pungă cu prăjituri de la Agapitos. Și o muscă pe fund, care se plimba nestingherită. Am urmărit-o cu privirea cam 75 de metri, timp în care musca stătea pe loc, se mai plimba, mai stătea pe loc. Faptul că fesele alea plate și fleșcăite se mișcau nu păreau să o deranjeze. Oare pe un fund bombat ar fi decolat mai repede? Se simte cutremurul mersului altfel pe un fund sexy? Ce caută o muscă pe fundul unei femei?

Un șuvoi de întrebări mi-a inundat mintea. E posibil să nu se fi șters bine la fund? Oare musca aia simțise mirosul de rahat sau pur și simplu se odihnea? Dacă luase fundul ăla la fel cum luăm noi tramvaiul? Cu ce altceva se deplaseaza muștele când obosesc de la zbor?

Gânduri negre m-au cuprins: dacă și eu am transportat o muscă pe fund? Dacă am mers prin public cărând o insectă pe pantaloni? Ce credea lumea care m-a văzut? Oare muștele trag doar la căcatul concretizat sau aspiră și ele spre o virtualitate, ca majoritatea oamenilor? Dacă musca aia stătea acolo ca la restaurant, așteptând masa? Ce client nemulțumit trebuie să fie musca care stă pe un fund curat care merge pe stradă! E ca în România: dai comanda, chelnerul nu te înţelege şi nu îţi aduce nimic. Sau îţi aduce un căcat, caz în care, dacă ai fi muscă, ai fi mulţumit. Dar nu eşti. Lumea oamenilor şi a muştelor sunt două lumi inversate!

Apoi, groaza! Groaza de a asista la ceva îngrozitor pentru o femeie, chiar dacă era urîtă: mersul dezonorant prin public cu o muscă pe fund. Cum fac să împiedic aşa o atrocitate? Să-i dau o palmă la fund, nu se cade (deşi poate o femeie urâtă ar fi flatată; nu putem şti ce e în mintea lor). Să îi atrag atenţia? Cum? Ce formulă s-ar putea găsi pentru aşa ceva: "Îmi pare rău să vă deranjez, dar aveţi o muscă pe fund."? "Fiţi amabilă, plesniţi-vă peste fese! ACUM! Aveţi încredere în mine, e un gest care v-ar repera onoarea!" (dar dacă acest gest îi face poftă de alte gesturi?)

Să îi cânt "duce măgăriţa, nu ştie ce duce, duce o insectă, pân-la primărie"? N-aş fi măgar chiar eu? În plus, ce sens are? Ce să facă un primar cu o muscă? Ce face scena politică cu o Muscă?

La capătul agonizant al unor minute lungi, musca şi-a luat zborul.

În tramvaiul în care m-am suit, un om mirosea a Camembert cu Roquefort şi cu brânză de burduf (fără să fie cioban). M-am uitat spre el: nicio muscă.

2 comentarii:

Eu spunea...

Urâtă, neurâtă musca o plăcea :)

urban viole(n)t spunea...

:)) Cate intrebari ti-a starnit musca asta..incredibil. Cred ca era o femeie de cacat.