duminică, 7 decembrie 2008

Fund curat, fund apreciat

Un subiect care este rareori abordat, din cauza tabu-urilor care încă domină societatea noastră referitor la zona anală, este cel referitor la igiena anală. Cu toţii ne ştergem la fund după ce facem caca, dar oare o facem bine? Iată ceea ce recomandă un ghicitor în fund:

1. Înainte să începem operaţiunea, trebuie să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun. Nu numai fundul poate murdări mâinile, ci şi mâinile pot murdări fundul. Amintiţi-vă de cele 2-3 persoane cu acnee avansată din metrou care se sprijineau de bară şi gândiţi-vă că nu vreţi acelaşi lucru pentru fundul dvs.

2. Stropiţi hârtia igienică cu o soluţie antibacteriană şi antimicotică de la farmacie şi ştergeţi colacul de veceu înainte să vă aşezaţi pe el, chiar dacă e vorba de colacul de acasă. Dacă o faceţi în public, măsura aceasta e de o absolută necesitate! Nu vă suiţi cu picioarele pe colac, acest lucru nu face decât să trădeze proasta dvs. creştere. În caz de extremă urgenţă, puteţi să faceţi un pat de hârtie igienică pe colac, însă această măsură nu e 100% sigură!

3. Faceţi ceea ce aveţi de făcut. După această operaţie, chiar înainte să vă ştergeţi la fund, eu recomand să trageţi apa pentru a mai limita din mirosul neplăcut.

4. Ştergeţi-vă la fund cu hârtie igienică. Este recomandat să vă ştergeţi din faţă în spate, mai ales dacă sunteţi femeie, pentru a nu contamina zona genitală cu germeni din zona anală. Hârtia trebuie împăturită suficient de gros pentru a nu intra în contact cu materia fecală. Când grosul acesteia a fost îndepărtat, se poate refolosi hârtia igienică, prin reîmpăturire. Nu uitaţi: mai multă reîmpăturire, mai puţină nevoie de reîmpădurire!

5. După ce v-aţi şters minuţios cu hârtie şi nu a mai rămas nicio urmă, folosiţi un şerveţel umed şi continuaţi ştergerea. Nu folosiţi cele mai ieftine şerveţele umede, acestea au doar apă şi parfum ieftin, care poate provoca iritaţii! Folosiţi şerveţele umede pentru bebeluşi, acestea sunt testate dermatologic şi conţin şi substanţe hrănitoare pentru fund, pe lângă dezinfectante.

6. Dacă pasul 5 vi se pare în plus, luaţi aminte că în societăţile orientale, apa e folosită în mod frecvent după defecare, iar acolo frecvenţa bolilor anale este mult mai mică decât în societăţile occidentale. Ideal ar fi să avem la îndefund un bideu. Şi mai ideal ar fi să avem acest bideu.

7. Trageţi apa şi spălaţi-vă pe mâini.

Dacă vi se pare prea mult sau, dimpotrivă, prea puţin, gândiţi-vă că igiena proastă anală e una din cauzele principale pentru hemoroizi, iar aceştia pot cauza cancer anal. În această lumină, a fi curat în fund chiar e o problemă de viaţă şi de moarte!

6 comentarii:

VdG spunea...

Doar nu crezi ca e proasta crestere daca te urci cu picioarele pe veceu?! Preferi sa-ti atinga bucile acelasi obiect/material care a atins nusht ce cur de tigan? Oricum eu am o echilibristica cel putin precara si prefer s-o fac din picioare, stand pe semi-vine :)
Stiai ca pozitia "cacat in fundul curtii" e mult mai sanatoasa decat statul pe buda?

Anonim spunea...

Incredibil! Este exact ce-as fi recomandat si eu! Dar cum rămâne cu bagajul? Ar trebui să avem toţi o gentuţă cu "cele trebuitoare" permanent cu noi ;-) Nu sunt de acord cu

Rareș Dădârlat spunea...

O să printez acest ghid şi o să-l respect cum pot mai bine! Îţi mulţumim toţi bieţii căcăstorii care, până acum, ne căcam inutil şi total greşit!

Anonim spunea...

eu am renuntat la stersul la fund.
am dat o tura prin Japonia si numai faptul ca distanta dintre suruburile de sustinere a capacului de la wc-urile japoneze nu se potrivesc cu cele de la noi (la ei sunt 14 cm, la noi 17) m-a oprit sa ma intorc cu asa ceva. Insa cum am ajuns in tara am apelat la cei de la romkor (nu fac reclama) si m-am dotat cu un model sud-coreean (probabil ca modelele nord-coreene sunt radioactive si au manivela). Nu este chiar ca cel japonez - usuca mai prost, dar spala mai bine - insa de fiecare data cand nu mai ating hartia igienica ma felicit. Pentru cei interesati, pot face demonstratii!

Ghicitor in fund spunea...

@Vanzatorul de gravitatie,

Suitul cu picioarele pe colac este o remanenta de pe vremea lu' Ceausescu. Mamele faceau acest lucru cu copiii lor: colacul era prea sus si prea murdar. Acum lucrurile s-au mai schimbat, insa si in toalete EXTREM de curate mai gasesc urme de picioare pe colac si urme de cacat pe langa. Evident, copii de-atunci s-au facut mari si cacatul nimereste alaturi. Chestie de estimare corecta a distantelor...
Si eu folosesc pozitia 'defecat in fundul curtii' ('cacat in fundul curtii' suna rau!) cand nu am toate cosmeticalele la mine si ma trece.

@Reformistul: cu ce nu esti de acord? Pentru un reformist, iti pierzi prea repede ideea, chiar in mijlocul frazei!

@Rares Catalin: fa economie la hartie si retine-l. E de bun simt, zic eu. Referitor la ultima afirmatie: cacatul nu e niciodata inutil. Dimpotriva, eu cred ca fara el, nu eram nicaieri. Inchipuie-ti marii ganditori ai lumii, incapabili de a se caca!Ramaneam tot la silex!

@kramer: da.

Rareș Dădârlat spunea...

@ Ghicitorul: gata, şefu', s-a notat! Io vorbeam despre inutilitatea căcării greşite, nu a defecării în jenere, departe de mine!

Că e de bun simţ, e clar, mie unul îmi place să am curu' cât mai curat şi mai parfumat şi am propriile mele metode. Asta aşa, ca să mă laud. De data asta, lauda de sine chiar miroase-a bine, dacă înţelegi ce vreau să zic.