vineri, 6 februarie 2009

Mari artisti ai popoului: Paul Polidor

L-am cules pe acest artist megalitic al interferențelor de la penibila emisiune matinală a lui Răzvan și Dani.  Dupa care am urmărit materialul fonografic de față:



Materialul fecal fonografic este făcut de fundația Paul Polidor despre Paul Polidor și din el trag următoarele concluzii (sau mic ghid să fii artist)

  1. Ca să fii artist, trebuie musai sa te (auto)intitulezi artist. Descrie-te unic, cu falsă "fără falsă modestie: "Sunt un artist al inteferențelor". Fă-o des. Fă-o cu oricine. Fă-o oriunde. Fă-ți un tricou de căcat pe care scrii "Artistul emisiunii poet si cântăreț"
  2. Uneori, asta e de ajuns, mai ales dacă ai în jurul tău o grămadă de gură-cască și inghițitori de rahat, care nu-ți dau peste bot și nu te readuc cu picioarele pe pământ, de frică să nu pară ei proști.
  3. Înghesuie cuvinte multe, in mod haotic; dacă nu te înțelege nimeni, ești pe drumul cel bun! Ce, Eminescu a fost înțeles? Și uite, 12 ani se chinuie elevii la școală cu el acum! Să-l înțeleagă, na!
  4. Ocupă o întreagă paletă de deschideri culturale: muzică (proastă), poezie (oricine o face, nu?),
  5. Pronunță des cuvinte mari: Dumnezeu, iubire etc. În compania lor, orice om mic se mărește puțin!
  6. Lipește-te de un mare artist, măcar oral. ("Artistul Paul Polidor ne-a vorbit despre Andrei Tarkovski" - hahahaha, ce? Că a scris despre el în anii '80, o compunerică într-o fițuică probabil! Dar a fost primul? A fost! Să îi fim recunoscători)
  7. Vorbește în multe limbi: franceză, engleză, rusă, turcă, oricât de puțin. Asta dă impresia că ești multicultural, că ai cultură și că ești cult. Din păcate, nu și culturist.
  8. Raportează-te, superior, la mainstream; "eu nu fac dance, sau pop, sau manele", "eu nu sunt Sandra Brown" și "eu nu fac telenovele, eu fac *F*I*L*M* ". Acest lucru va induce auditoriului ideea că dacă nu te înțelege, e prost.
  9. Găsește-ți lăudători, oricăt de puțini și neimportanți (vezi tanti din film de la inceput "Dacă aș avea 100 de palme, cu toate 100 l-aș aplauda!", dar și enormitățile de dinainte).
  10. Fă-ți o fundație cu numele tău, poate găsești un binefăcător dispus să-și exerseze glanda mecenatului pe spinarea ta de papagal.


Dacă doriți mai mult despre Polidor, pe Fund TV e o întreagă categorie care îi este dedicată!

3 comentarii:

Rareș Dădârlat spunea...

=))
Ce faţă de multicultural are pletosu'. Ţin să precizez că nu am sunet aici şi că m-am inspirat doar din imajini. Sunt însă marcat. ProFUND. Mi-am şi listat ghidul artistului, pentru referinţe ulterioare, ca artist ce mă aflu.

Anca spunea...

Ce ma intreb eu: la ce ii folosesc banii adunati de la copilasii care ii invata poeziile si i le recita in cadrul asa-zisului Festival Paul Polidor? (detalii despre "festivalul" la care a fost trimisa si fetita mea sa recite, dar cu care NU vreau sa asociez numele copilului meu, doar la cerere, nu va plictisesc cu FUND-atura asta).

Ghicitor in fund spunea...

Bineinteles ca vreau detalii, orice detaliu despre acest polizor de bani nu poate sa fie plictisitor. Daca doriti, nu dati numele copilului dvs., nu este necesar.

Daca e mult de spus, imi puteti da un mail la irefutabilul [la] gmail [punct] com si acordul dvs. sa-l public.

E momentul ca acest multicultural pluripenibil sa fie demascat pentru ce este.