vineri, 8 august 2008

Ghicind in fundul poneiului

Scandal fără precedent în ancestrala Românie! După ce ani la rândul autorităţile au dus o politică absolut relaxată cu arta autohtonă, nedorind să o deranjeze cu bani sau susţinere de orice fel, pentru că artiştii au lumea lor, în care banul nu contează, iată s-a trezit din mahmureală un fin iubitor de arta dispunerii sticlelor pe masă şi al conceptelor abstracte reprezentate de rahatul de muscă pe muşama în conjuncţie cu eternul cerc al urmei de pahar! Nicolae Văcăroiu - căci despre el e vorba - alături de o suită întreagă de muritori de grija imaginii României în lume s-a trezit(?) vorbind despre obscenitatea în artă, nazism şi (atenţie, aici devine hilar!) utilitatea cheltuirii a 5000 de euro pe această expoziţie din bani publici!

La corul zgomotelor cauzate de voma de după s-a alăturat şi bunul ateu şi fost şef de stat Ion Iliescu, un mare înfierar-comunist, dar şi cel care mereu jigneşte porcii prin comparaţiile repetate cu dânşii, indianul Faţă-Lată, poetul-pereche-cu-el-însuşi, Adrian Păunescu! Simţind că este din nou momentul să se facă de rahat, mari conştiinţe de neam şi ţară au răsărit la televizor cu păreri despre zvastică şi nazismul din fundul poneiului roz, fiind totuşi ceva mai rezervaţi despre comunismul din fundul poporului român şi nu numai (la care au şi contribuit din plin!).

În fund şi la urma urmei, svastica e doar un simbol şi încă unul chiar răspândit de-a lungul timpul şi al istoriei. Un artist are voie să opereze cu ce simbol doreşte, simbolul fiind instrumentul lui, tot aşa cum foarfeca este instrumentul croitorului şi al frizerului. Dacă mâine o ideologie criminală foloseşte crucea pentru a omorî milioane de oameni şi peste cincizeci de ani un somalez expune un elefănţel de pluş c-o cruce-n fund, mă aştept la o reacţie energică din partea lui Ion Iliescu (încă în viaţă!)

Mai jos, un cadou pentru domnii Bădin, Badea, Ciudacu, Cristoiu, Gâdea, Stan şi toţi comentatorii ţucălari pasionaţi de imaginea României în lume, dar activi în murdărirea ei acasă:

Sursa aici.

Sursa aici.

2 comentarii:

THM - otaku blog - spunea...

Paunescu ar trebui executat prin impuscare anala

Ghicitor in fund spunea...

Eu as tinti spre fundul lui, dar probabil as rata si l-as nimeri in inima sau in cap. Imi tremura mana de la cafea.