marți, 22 iulie 2008

Citat barbar din lucrarea "Geometrie anala"

O citez (fara permisiune) pe Soozie, de aici:

"In camin se perinda pe coridoare cururi in treninguri si iegari. Exista cururi triunghiulare, cu varfu-n sus. Cururile astea isi unesc bucile cu aripioarele de pe solduri, formand niste colturi cazute de has been. De obicei, fetele care au cur triunghi cu baza jos sunt slabe, ceea ce inseamna ca aria unghiurilor alora de jos e plina de carne moale, piele brazdata de dungi albe cu afluenti si aspect de conopida. Cand merg, cururile astea se misca lenes, si fiecare pas hotarat aduce dupa sine un tremurat inert in buci mult dupa contactul piciorului cu pamantul.

Exista cururi triunghiulare cu baza sus. Fesele acestora sunt tari si asuprite de soldurile care le trag inspre ele. De la mijlocul logic al curului in jos, ai zice ca ala nu e un cur, ci o terminare nicicum a picioarelor. De la jumatatea logica a curului in sus, nu-ti vine sa crezi ce se intampla. Lucrurile se transforma, se lupta, se dilata si contracta intr-o frenezie a carnii si o odisee a grasimii plasate gresit. In timpul mersului, zic. Fesele se bat cu soldurile, care-s mai mari si care-s mai proeminente fiind miza.

Exista cururi plate. Cururi care nu sufera prea mult atunci cand posesoarele, chelfanite, zac in capetele coridoarelor presandu-le de calorifer. Oasele cele doua intra in golurile alea dintre barele alea de la calorifer, iar lumea e un loc mai bun. Pantalonii stramti sunt, de fapt, largi, iar circumferinta peste cur e circumferinta peste talie. Si peste piept, in majoritatea cazurilor. Mersul se intampla cu bazinul impins in fata, cocoasa si genunchi foarte indoiti. Curul se vrea inexistent, in locul sau flendurand denimul pantalonilor.

Cururile patrate sunt acolo unde aceeasi posesoare are gene de cur triunghiular cu baza in sus si cur triunghiular cu baza jos. Exista patru colturi care se tot trag in stanga si-n dreapta pana devin ditai patratul. Jos avem aripioarele de pe coapse, iar sus avem soldurile care urca spre talie. In mijloc, o masa de carne si grasime zdupesa, indesata, formand doua buci ca niste arcuri de cerc, dar nu arcurile aceluiasi cerc, cu centrul in mijlocul curului. Nu. Bucile astea pleaca fiecare in exterior, iar cercurile din care fac parte sunt tangente intr-un punct la care nu ma voi referi, din eleganta. Care ar fi trebuit sa fie centrul, daca ar fi fost un singur cerc, dar care nu e, nefiind un singur cerc. In mers, bucile acestui cur par sa se urasca. Fiecare ar vrea sa se desprinda de cealalta, dar sunt unite printr-un blestem. Se foiesc si se freaca, se framanta si se maseaza, formand cate o pauza intre aripa si sold. La unele cururi castiga apirile, luptand abitir impotriva crivatului din Nord, alteori castiga soldurile, aruncand valuri de grasime vibranda la Sud.

Cururile cururilor sunt rotunde si bombate. Cururi de iapa, vulgare, pe care poti pune paharul. Acestea sunt rotunjite exact unde trebuie, adica nu pe coapse si nici pe solduri, ci intre. Cu cat mai late, cu atat mai bine, pentru ca nu sunt doar late, ci si reliefate. Muschii si grasimea se iubesc si traiesc in armonie si delasare. Cururile rotunde umplu blugii, care iti dau senzatia ca o sa crape. In mers, se misca hipnotic. Bucile se unduiesc una pe langa alta ca si cand frecarea le-ar fi lubrifiata. Gaudeamus, igitur ca exista si ca urca scari, ca poarta fuste plisate, ca te lasa sa le pipai pentru ca esti, si tu, fata, deci nu-i nimic in neregula cu asta."


Poftim cultura!

Niciun comentariu: