marți, 22 iulie 2008

Ganditori cu fundul: Vasiluta Gheorge Tg-jiu

Azi e ziua citatelor. Dar ce citate! Urmariti mai jos un exemplar superb, rasa tabula rasa, gasit prin sondaj, fortuit, pe forumul OTV (ortografia ii apartine integral, la fel ca si punctuatia, sublinierile imi apartin):

*** Domnule Diaconescu, urmaresc emisiunea dv. si sunt un telespectator fidel. Asi putea sa va numesc un Caragiale al timpurilor noastre. Vreti cu orce pret prin lupta pe care o duceti, sa scoateti in relief coruptia din tara si asa impovorata de trecutul ei glorios de pana acum. Va doresc succes in continoare.
De aproape 1an se dezbate pe muchie de cutit acest episod ELODIA. Un serial lipicios* care ne-a facut nopti la rand sa le pierdem pt. a le urmarii. In esenta apar diferite personaje fiecare cu slabiciunile lor :vinovati , nevinovati, ghicitori si prevazatori, dar in fond nimica clar.
Acest "serial" eu cred ca semana cu romanul Groapa* Eugen Barbu,nu stim inca cine va fi Bozoncea si cine e Didina.
Important este ca in toate femeia e capul' (rautatilor).
Mai recent apare si acest pesonaj Magda lui Tolea' , nimic de zis o femeie pe care Creatorul* a inzestrato cu calitati frumoase, putin inteligenta (mai mult se pare ca ar avea scoala vietii) dar la fel ca si Elodia are si ia un rol foarte important. deacea va rog nu o indepartatii, ci dimpotriva, ajutati-o !
Imi era frica,ca o veti indeparta si nu se va afla nimica. Un ghinion ma facut ca mesaju meu sa nu mai ajunga la dumneavoastra, pt ca azi noapte tarziu bomba* a exploadat. Nu vreau sa ma cred un erou dar intuisem totul, acum enigme si suspiciuni nu mai sunt si cred ca aceasta este pista, dar greu deabia acum incepe...
Domnule D.D. am o stima deosebita pt. domnul Spanu, Petrica Gheorche si doamna Barata' ,desi pe parcursul episodului 191 doamna Barata' a amintit ceva despre credinta lui Cioaca'. E foarte bine sa fi credincois dar sa nu uitam de cuvantul lui Dumnezeu ce se gaseste in biblie... se amintea de o icoana facatoare de minuni .1Noi daca ne-am baza pe asa ceva am incalca porunca 1 din decalog*. 2 Apostolul Luca a fost doctor nu pictor. 3 Apostolul Andrei a venit pana in Scitia (Dobrogea) dar fara icoane pt. ca nu se picta pe atunci. Pt. lamuriri bine ar fi sa contactati pe Dl. Lucian Cristescu autorul cartii Galileanu* sau Dl Aron Moldovan moderator de emisiuni la postul Speranta tv. Atunci nu vom mai crede nici in strigoi nici in clarvazatori * etc.etc... Totul e sa credem in creator si nu in creatiune ! ***

Atasez de acest mesaji o poezie care aduce in prin plan femeia . Aceasta poezie poate va fi necesara in cazul in care toata aceasta intanplare va fi pusa in valoare ca roman, film sau teatru.
***
Femei

N-asi da pe voi un ban
Femei cu suflet rece
In targ lu' Iuda io v-asi da
Al vost' sa fie rege...

Caci cu blestem si bici de foc
Gonita fu' si Eva
Exemplu voua' pe pamant
Dar voi sunte-ti aevea

Elodii*si lalele
Se vor mereu in glastra*
Si multe Magda'lene*
Se nasc din tufa voastra

Prin vise voi va face-ti drun
Si naste-ti tot ce este
Si tot ca-n vis ne amagiti
femei cu suflet rece

Chear tu femeia mea de esti
Desi imi e rusine
Cand paru-n cap tu mi-l albesti
N-asi da un ban pe tine...

Aevea de ramaneti sa nu uitati ca noi
Cu drag ne dorim prunci, de ce-i lasati de voi
Caci mintea voastra' scurta o scrie chear si cartea
O! cat de mul va rog femei ....
Mariti natalitatea.....


*** P.S. Daca,crezi ca exista Dumnezeu si El nu exista .....
N-ai pierdut nimic............
Dar daca Dumnezeu exista si tu nu crezi ...
Ai pierdut totul !


- Va doresc mult succes in solutionarea acestui caz controversat.....

Cu respect Vasiluta Gheorge Tg-jiu *


Mi se pare foarte grav ca domnul Vasiluta Gheorghe se ia de ghicitori. Este un atentat la demnitatea umana a ghicitorului in fund, recte (pardon!) a mea! Insa poezia e delicioasa!

Domnule Vasiluta Gheorghe, daca vei vrea vreodata sa publici, cauta-ma!

Un comentariu:

Anonim spunea...

O, Doamne!
Asta intra la categoria "Am intalnit si romani fericiti". La cat de sarac e cu duhul, sigur traieste intr-o beatitudine permanenta.
Doar o nelamurire am. In magnifica_creatie poetica_care a scris-o acel omulet...de la ce oare o fi apostroful ala de dupa fu? ("Fu")