duminică, 21 septembrie 2008

Cosbuci: "E plina luna. Ba e lata!"

Astăzi, dragi cititori, vom intra în lumea minunată a unei tradiţii care - speră un ghicitor în fund - nu va muri niciodată: mooning-ul. Nu există un echivalent în limba română pentru acest gest, care înseamnă, pur şi simplu, a-ţi arăta fundul, dar dacă ar fi să incerc o traducere, aş zice "lunând un fund".

Acest procedeu a fost folosit în diverse împrejurări, cea mai veche atestare documentară a celor care şi-au oferit fesele pentru ghicit fiind a grecilor, în 1204, către cruciaţi, după ce le-au respins un atac din timpul celei de-a Patra Cruciade! Buci s-au mai dezgolit şi la Crecy, în 1346, când ceva Normanzi le-au arătat viitorul arcaşilor englezi, care n-au pregetat şi le-au săgetat!

Ceva mai recent, Ozzy Osbourne şi-a arătat fundul fanilor, dar şi o gaşcă de protestatari britanici cărora nu le place monarhia (Mooners Against Monarchy). Un eveniment anual de dezvelit poponeţe se desfăşoară - unde altundeva? - în America, în localitatea Laguna Miguel, unde mii de oameni îşi arată fundurile trenurilor care trec, iar unii călătoresc special cu trenurile pentru a vedea fundurile altora!



Pentru a demonstra că a-ţi arăta fundul nu e de apanajul proştilor, ba chiar al oamenilor deştepţi, tineri de la prestigioasa universitate Stanford nu şi-au mai bătut prea mult capul şi şi-au arătat fundul, să vadă lumea cum arată un viitor frumos şi bine plătit!



"Lunându-ţi fundul" poate fi şi o eficientă formă de protest, chiar aici, în România! De aceea, în preajma proximelor alegeri parlamentare, propun să ne strângem în faţa Palatului Poporului (ce ironie scârbavnică!) şi să le arătam şi noi ceea ce ne-au arătat şi ei atâta amar de ani. Voi reveni la momentul potrivit.

Observaţie: "atâta" este un palindrom.

Pentru obsedaţii care mă citesc numai pentru a vedea fese de femei frumoase, iată pohta ce-aţi pohtit-o:

2 comentarii:

Anonim spunea...

lunismul...da...

Anonim spunea...

Multumesc pentru ultima poza :D