joi, 4 septembrie 2008

Fund la apa!

Totul despre apă în fund într-o postare excelentă de pe forumul BSDM! Nu vă temeţi, n-or să vă muşte (decât dacă consimţiţi!). Să citim împreună, dragii ghicitorului:

Introducere

Clisma reprezinta injectarea unui fluid in rect cu scopul de a curata intestinul sau pentru administrarea unor medicamente sau a mancarii. Cuvantul provine din greaca (eu-hienai) insemnand “trimitere” sau “injectand in”. clisma este una dintre cele mai vechi practici medicale care inca este folosita si astazi. Femeile din unele triburi aflicane obisnuiesc sa aplice acest procedeu pe copii lor. Cea mai veche mentiune a unei clisme dateaza din anul 1500 I.H. si mentioneaza clisma la care a fost supus un faraon. Grecii mentioneaza curatenia de care dadeau dovada egiptenii atat in exterior cat si in interior. Herodot mentioneaza ca egiptenii obisnuiau sa faca clisma 3 zile consecutiv in fiecare luna (considerand astfel ca se fereau de boli).

In antichitate, clisma era cunoscuta in Sumeria, Babylon, India, Grecia si China. Amerindienii au descoperit clisma independent de cei mentionati anterior. Ei foloseau pentru clisma o seringa confectionata din vezica urinara a unui animal si osul piciorului acestuia. Precolumbienii au fost primii care au confectionat un dispozitiv pentru clisma facut din latex. De altfel, e greu de crezut ca exista o regiune unde oamenii sa nu fi descoperit si folosit clisma. Clisma apare si in literatura de la Aristotel la Shakespeare, Gulliver Travels pana la Peyton Place. In Franta prerevolutionara, oamenii obisnuiau sa faca cate o clisma dupa fiecare cina, nu doar din motive de sanatate ci si pentru motive osmetice. Se spune ca Louis al XIV-lea a facut de-a lungul vietii peste 2000 de clisme. Sa fie aceasta motivul bunei dispozitii a Rgelui Soare? Timp de secole, clisma a fost considerata un remediu medical, chiar o rutina. In zilele noastre insa, clisma a ramas o porcedura facuta in special inainte de o operatie sau inainte de nastere.


Temperatura

Majoritatea oamenilor considera ca clisma facuta cu apa calduta este mai confortabila decat cea facuta cu apa rece. Apa calduta este potrivita cand vrei sa te umpli cat mai mutl cu apa, pentru a curata cat mai adanc reziduriile din intestin. Cand vrei sa scoti ultimele resturi sau apa ramasa in intestin, e bine sa folosesti apa rece. In general, verificarea temperaturii apei cu mana nu este suficienta. Cel mai bine incercati apa cu limba pentru ca temeperatura mainii poate varia mult fata de temeperatura interiorului corpului. Apa rece trebuie sa aiba 30-35 grade Celsius. Apa calduta 40-42 grade Celsius. Apa fierbinte 43-45 grade Celsius. Nu incerca sa folosesti apa mai calda de 45 grade Celsius daca nu vrei sa iti ranesti colonul. Limita rece poate fi oricat de scazuta, poti incerca sa folosesti si apa rece ca gheata dar ma indoiesc ca o vei putea suporta 

Pozitii

Sunt mai multe pozitii in care se poate aplica o clisma. Doua dintre ele sunt mai des folosite:
  • Sims – asezat pe partea stanga cu genunchiul drept apropiat de piept.
  • Genunchi-piept – cu genunchii apropiati, stand cu pieptul in apropierea podelei, lichidul de clisma curgand in rect folosindu-se de gravitatie.
  • Stand pe vine, poti primi mai multa apa decat in oricare alta pozitie dar e ceva mai dificil de tinut capatul dispozitivului de clisma in rect.
  • Stand intins pe spate e de asemenea o pozitie buna, mai ales in cazul in care ti se face prima clisma. In felul acesta, iti poti sprijini capul de o perna si sa observi cum lichidul din dispozitivul de clisma dispare in timp ce abdomenul ti se mareste. Vei vedea mai intai cum ti se umfla partea inferioara a abomenului, apoi partea stanga, pe masura ce apa inainteaza. Din aceasta pozitie poti realiza si un masaj al colonului.
  • Stand culcat pe burta poate fi o pozitie confortabila dar impiedica abdmenul sa se umple la capacitate maxima.
  • Stand culcat cu fata in jos dar cu bazinul ridicat e indicat in cazul in care clisma se face ca si joc erotic, in situatia acesta genitalele fiind la vedere.
  • Stand intins pe partea dreapta vei simti cum apa din colon va curge in rect.
  • Stand cu capul in jos poti folosi gravitatea pentru a face apa sa traverseze colonul in intregime dar apa va fi mai greu de scos afara. Este oricum o pozitie buna daca esti constipat rau.
  • Stand in cada e o buna pozitie pentru ca nu trebuie sa iti mai faci probleme pentru eventualele scurgeri.

Capacitatea

Fiecare individ are o capacitate proprie care poate varia de la o clisma la alta. Curatenia colonului si prezenta gazelor in el face ca volumul de apa care intra sa varieze foarte mult. Cercetarile medicale au demonstrat ca un adult poate lua aproximativ 6 litrii de apa. Banuiesc insa ca aceste cercetari au fost facute pe colonul cadavrelor care nu se pot plange de presiune :P Cu toate acestea, nimeni, cu exceptia unei femei care tocmai a nascut nu ar putea sa aibe atat de mult loc in abdomen incat colonul sa se umfle pana la capacitate maxima. Acum 50 de ani, pacientilor care necesitau examen cu raze X li se facea o clisma cu aporximativ 4 litrii de solutie de bariu si erau nevoiti sa o tina cat timp erau examinati. In general, dispozitivele pentru clisma au o capacitate intre 500 de grame si 4 litri.

Retentia

Majoritatea oamenilor considera ca e dificil sa retina lichidul introdus prin clisma mai mult de 5 minute. Daca colonul nu este curat, materiile fecale vor produce o presiune intensa. Acest lucru se intampla in general la prima umplere a colonului din seria necesara curatirii complete. Daca simti crampe puternice si o nevoie foarte mare de a da totul afara, a te rdica in picioare este cel mai rau lucru pe care il poti face pentru ca faci ca partea descendenta a colonului sa adauge presiune celei deja existente. Cel mai sigur mod de a avea un “accident” expulzand lichidul pe jos. Cel mai bun lucru pe care il p[oti face e sa te intinzi si sa astepti 10-15 secunde, timp in care lichidul ajunge la capatul colonului. Dupa aceea te poti ridica si expulza lichidul fara a fi nevoit sa te tii din greu. Daca simti nevoia sa expulzezi totul, pana ajungi la toaleta poti strange fesele imreuna cu mainile. Acest lucru face ca muschii sfincterului sa nu se relaxeze. Un mic secret e sa te asezi cu burta in jos in pat si sa astepti sa treaca trei valuri de crampe. Dupa aceea se poate merge lejer la toaleta pentru expulzare. De asemenea poztia cu genunchii la piept, intins pe spate poate face ca apa sa fie retinuta inauntru datorita gravitatiei. O alta metoda ar fi sa iti masezi abdomenul cu ambele maini, stand intins pe spate, pana cand presiunea se disipa. Unii oameni recomanda sa te rasucesti de pe o parte pe alta din minut in minut. Ideea este ca apa sa curga repetat inainte si inapoi prin partea descendenta a colonului. Aceasta tehnica este buna pentru a sfarama orice masa prezenta in partea transversala a colonului. Mai e nevoie sa mentionez ca acei oameni folosesc un butt plug cat timp fac acesta procedura?

Expulzarea

In mod evident, majoritatea oamenilor expulzeaza lichidul stand pe toaleta. Totusi aceasta nu este probabil cea mai buna pozitie pentru ca unele materii pot ramene blocate in partea transversala a colonului. Daca simti inca lichide in partea stange dar nu le poti scoate afara trebuie sa incerci sa schimbi pozitia. Ridica-te in picioare si intinde-te putin pe spate. Sau stai putin cu genunchii la piept, sau pur si simplu intoarce-yi rosul ca si cum te-ai uita peste umarul drept. Aceste tehnici au avantajul de a face ca apa din partea transversala a colonului sa curga spre rect si apoi sa fie expulzata.
Unele persoane prefera sa expulzeze lichidul in cada, lucru care e mult mai simplu pentru ca apa poate curge mult mai usor. Cu toate acestea, acest procedeu lasa destul de multa murdarie.
Cand in colon sunt prezente multe gaze, expulzarea poate fi ceva mai dificila. Gazele pot fi eliminate prin masarea abdomenului.
Nu sta pe toaleta mai mult de cateva minute daca simti ca nu mai e nimic de expulzat. Stand prea mult si incercand sa te fortezi sa dai afara e una dintre principale cauze ale hemoroizilor. Hemoroizii vor fi clar un obstacol in a face clisme nedureroase. Daca simti ca nu mai iese nimic, intinde-te, sau stai in pozitia cu genunchii la piept si asteapta pana cand apa va curge in rect. Apoi poti reveni pe toaleta.


Echipament

In farmacii se gasesc diverse tipuri de dispozitive pentru clisma. In lipsa unui astfel de dipozitiv, diverse persoane care obisnuiesc sa faca asta mi-au explicat cum folosesc furtunul de la dus pentru a-si face o clisma. Se scoate para dusului, si se lipsete furtunul dusului de anus. Presiunea apei va face ca lichidul sa intre adand in colon. Cu toate acestea, un medic mi-a spus ca procedeul nu etse foarte sanatos datorita fenomenului de osmoza. Mai exact, imposibilitatea de a baga in rect un lichid cu o salinitate mai mare decat apa, va face ca in timp, minerale din colon sa migreze spre rect unde vor fi expulzate.

Solutiile folosite pentru clisma

Cel mai indicat e sa fie folosit ser fiziologic (acesta se gaseste disponibil in farmacii). Un medic mi-a spus ca o solutie de apa cu sapun este de asemenea foarte sanatoasa.

3 comentarii:

Anonim spunea...

spalaturi vaginale faceti?

m-am gandit la oferta ta, scumpulet, sa vedem ce produc peste sfarsitul de saptamana (ce-mi place limba romana) !!!

Ghicitor in fund spunea...

Si mie imi place limba romana. Imi place, deasemenea, sa o siluiesc.

Deocamdata nu fac spalaturi vaginale.

Anonim spunea...

de altfel,nu face nici clisme.deocamdata.
mda,am trecut prin _oribila_experienta.na ca mi ai adus aminte :((((
cica gwen stefani are programare saptamanal la clisme.e trendy pe la aia pe acolo!