vineri, 12 septembrie 2008

Injuraturi legate inexorabil de partea dorsala

Deşi alte părţi ale corpului beneficiază de mult mai multă atenţie în lumea înjurăturilor româneşti, nici ceea ce zace în spatele nostru nu e tocmai ignorat. Să facem împreună o incursiune în lumea minunată a înjurăturii făcute cu fundul!

De regulă, mecanismul înjurăturii româneşti se bazează pe umilire sexuală, iar înjurăturile despre fund nu fac excepţie! De regulă, se foloseşte forma mai vulgară a fundului, curul. Şi iată cum:

"Te fut in cur!", cu varianta mai răspândită "Futu-te-n cur". Sursa: masculul feroce dominant. Destinaţia: cel pe care vrei să îl umileşti. Originea acestei înjurături cred că e închisoarea, unde prin fututul în cur prin forţă îţi manifestai autoritatea şi dominaţia. În mediul civil şi urban însă, această înjurătură îţi explodează în faţă, daca nu eşti homosexual.

Pentru cei care vor să folosească fundul în înjurătură, dar nu vor să pară gay, există o variantă şi mai bună: "S-o fut în cur pe mă-ta" sau "Îţi fut muma-n cur" (eventual extinsă cu motivul pentru care îl înjuri, de exemplu "Îţi fut muma-n cur de prost"). Această înjurătură mai are şi avantajul că e de mamă, deci enervează garantat preopinentul! O variantă populară (şi dragă mie) este "'tu-ţi adineaurea mă-tii", prezentă, dacă nu mă înşel, în "Moromeţii" lui Marin Preda!

O înjurătură tinerească (de grădiniţă) e şi "băga-mi-ai mâna-n cur să-mi mameleşti căcatul". Nu am alt comentariu, o las să vorbească pentru sine!

O variantă light a primei înjurături ar putea fi "Să mă pupi în cur!" sau "Pupa-m-ai în cur!", deşi unii oameni, ca Păunescu, ar putea considera asta o invitaţie la valsul buzişoarelor pe fesişoare.

Foarte golănească şi legată de postarea mea cu clisma este "Pişa-te-aş în cur!", deşi realizarea tehnică a acestei înjurături mi-o închipui greu de obţinut. Dar asta sunt înjurăturile până la urmă: o dulce visare, o descărcare, nu neapărat o promisiune de realizare. Cam ca tot ce-i românesc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna.Am inceput o campanie la care toti cei inteligenti care au caracter sunt invitati sa solidarizeze.Campania este http://www.sepoarta.ro/Articole/inceteaza-sa-fii-papagal.html

Va multumesc

Ghicitor in fund spunea...

Norocul meu e că sunt prost şi fără caracter, altfel m-aş fi procopsit cu una din prostiile alea de bannere!

Ideea campaniei e bună, dar trebuie început în propriul păsărariu.