luni, 18 august 2008

Forme anacronice de ghicit in fund



După cum se vede, lumea a încercat din cele mai vechi timpuri cele mai diverse căi de a ghici în fund. Dovada o constituie acest medieval manuscris arab, în care un grup de futurologi îşi încearcă abilităţile unul pe altul. Şi cum niciun futurolog nu vrea să rămână neghicit, cercul se închide!

La vremea aceea viitorul era un subiect foarte sensibil, aşa explicându-se şi faptul că distinşii futurologi îşi foloseau cea mai sensibilă parte din corp pentru determinarea viitorului. Nu am explicaţii pentru faptul că unii sunt în ciorapi, alţii desculţi, iar alţii poartă gambiere. Cum i-a apucat ghicitul, cum şi-au ghicit, nemaifiind preocupaţi de aspectul lor exterior...

O altă posibilă explicaţie a acestui manuscris este că aceşti precursori ai ghicitului în fund erau admiratori ai lui Ouroboros, prima fiinţă din Univers, conform lui Platon. Ouroboros a influenţat şi psihologia, conform lui Carl Jung acesta având o semnificaţie arhetipală. Pentru psihanalistul de pe blog, Ouroboros este, conform psihologului jungian Erich Neumann, starea de dinainte de pre-ego. Aşa o fi!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dl.ghicitor am anteles bine eu s-au nu.Din foto reiese ca dintotdeauna au fost curisti si nicidecum cititori s-au ghicitori an cur.De aici apare contrazicerea a ce ne aratati an foto cu ce comentati,si cred ca nu este corect,incercati cum s-ar spune sa trageti untul pe turta dvs.pentru a forta acreditarea unui lucru care nu este sustinut de foto.De aici si ideea ca nu stapaniti bine ;ghicitul;an cur care an realitate se pare ca nu-l realizati,nevazand nicaieri explicatii fata de aceasta lucrare.Dar ar mai fi o idee care cred ca este explicitata si de foto si anume ca dvs.numiti fututul an cur drept ghicit an cur,si atunci totul se clarifica si cred ca ar fi trebuit sa fiti mai direct si sa nu va jenati ca santem alaturi de dvs.si chiar va asteptam la sediul nostru a Asociatiei Homosexualilor Romani unde sant convins ca o sa faceti multe prietenii si veti fi satisfacut pe deplin de tinerii nostrii asociati vanjosi de max.25 ani.Cu acestia o sa treceti prin cele mai profunde placeri ce va vor ridica pe culmi nebanuite pana acum.O sa puteti sa ;ghiciti;an fundul multor oameni deosebiti de 40-70 ani s-au sa va ghiceasca dvs.tinerii nostrii neostoiti an munca.Va asteptam cu pulele sculate.

Ghicitor in fund spunea...

Esti prost. Urmatorul!